How to book?

Information for drivers

Private accommodation-Top Object

View all >
слика

Vila Kumani

Price from: 11.Eur

Center: 8km

Bus station: 0.9km

Lake: 0.01km

More
слика

Apartmani Angeleski

Price from: 15.Eur

Center: 1km

Bus station: 1km

Lake: 1km

More
слика

Sobi Pestani Sajceski

Price from: 6.Eur

Center: 11km

Bus station: 11km

Lake: 0.01km

More
слика

KUKUNESH APARTMANI OHRID

Price from: 8.Eur

Center: 0.8km

Bus station: 1km

Lake: 0.4km

More
View all >
слика

Darijan apartmani

Price from: 16.Eur

Center: 0.1km

Bus station: 2km

Lake: 0.2km

More
слика

Luccia apartmani

Price from: 30.Eur

Center: 0.01km

Bus station: 1.2km

Lake: 0.25km

More
слика

Apartmani Bache

Price from: 35.Eur

Center: 0.5km

Bus station: 1.5km

Lake: 0.2km

More
слика

apartmani nasteski

Price from: 20.Eur

Center: 0.3km

Bus station: 0.8km

Lake: 0.7km

More

Hotel Accommodation - Top Hotels

View all >
слика

Hotel Sileks

Price from: 29.Eur

Center: 5km

Bus station: 7km

Lake: 0.1km

More
слика

Hotel Dva Bisera

Price from: 35.Eur

Center: 8km

Bus station: 9km

Lake: 0.01km

More
слика

Diplomat

Price from: 23.Eur

Center: 0.5km

Bus station: 2km

Lake: 0.1km

More
слика

Events

Фестивал Охридско лето

Come in Ohrid to enjoy together the festival "Ohrid Summer"

07/12/2014 - 08/20/2014

Share event

Dirty House Sessions

Американскиот дј и продуцент Jason Falzone на 30-ти јули ќе гостува во Охрид

07/30/2014 - 07/30/2014

Share event

LOVE and HAPPINESS

LOVE and HAPPINESS Festival, веќе традиционлано на плажата ГРАДИШТЕ

07/26/2014 - 07/27/2014

Share event
Add Event

Places to visit in Оhrid

View all >

Самоилови тврдини

Денешната форма на тврдината е од времето на Самуил, иако што во историските извори се споменуваат разурнувања од страна на Василие II и на подоцнежните освојувачи.

Entry:
50.Eur

Distance: 0.1

Location: star grad

Work time: 08:00 - 20:00

More

Заливот на коските

Локалитетот на оваа праисториска наколна населба е на полуостровот и автокампот Градиште, на длабочина од 3 до 5 метри. Најблискиот колец од вкупно 6.000 откриени е на

Entry:
100.Eur

Distance: 14 km

Location: Gradiste

Work time: 08:00 - 20:00

More

Црква Св. Софија

Оваа црква представува еден од најзначајните знаменитости во Македонија со нејзината средновековна архитектура и фрески. Првобитно Св. Софија била синодска цркв

Entry:
0.Eur

Distance: 0.1

Location: star grad

Work time: 08:00 - 20:00

More

Манастир „Св. Наум“ - Охрид

Манстирот Свети Наум е изграден на висока карпа, над самото Охридско Езеро, на најјужната негова точка, во една месност со ретка природна убавина. Подигањето на ово

Entry:
0.Eur

Distance: 34 km

Location: Sv. naum

Work time: 08:00 - 20:00

More